U hoeft er gewoonlijk niet diep voor in het BIOS te duiken. Geef vervolgens een reden op waarom u terug wilt gaan naar de vorige versie. Bij Teruggaan naar de eerdere versie van Windows 10 klikt u op de knopaan de slag. Kies vervolgens de optie Mijn bestanden behouden of Alles verwijderen.

Windows 10 is de meest recente en stabiele versie van het besturingssysteem van Microsoft. Het combineert wat gebruikers graag deden met Windows 7 en 8, en biedt een betrouwbaar softwaresysteem voor zowel thuis- als kantoorlaptops. Toch kunnen er af en toe nog steeds buggy-updates zijn. Gebruikers kunnen ook een geleidelijke vertraging ervaren als het OS telkens voller raakt door het afval die deze verzamelt stuurprogramma’s downloaden vanwege dagelijks gebruik. Dankzij systeemherstel kan je de systeembestanden van je computer herstellen in de staat waarin deze op een eerder tijdstip zijn opgeslagen. Als je computer plotseling kuren vertoont na het installeren van software of updates, kun je het besturingssysteem met Systeemherstel eenvoudig herstellen door een herstelpunt …

Hoe Weet Ik Welke Windows

Dat hangt allereerst erg af van de computer waarop je de nieuwe Windows-versie wil installeren. Niet alle pc’s zijn geschikt voor de upgrade. Microsoft heeft de minimale vereisten voor je op een rij gezet.

  • Hieronder presenteren wij de vijf meest voorkomende foutmeldingen, inclusief een oplossing, die kunnen optreden tijdens het updateproces van uw besturingssysteem.
  • Daarnaast is het bestands/printer delen en netwerk discovery gedeelte ook weer net iets rottiger dan dat het was in windows 10 maar dat is voor de meeste mensen niet relevant denk ik.
  • Klik hier wederom op Volgende en in het vervolgscherm op Terug naar een eerdere versie.
  • Windows IoT Core werkt niet zoals de desktop-variant.

De gratis upgrade heeft geen specifieke einddatum voor systemen die in aanmerking komen. Windows behoudt zich echter het recht voor om de support voor de gratis aanbieding uiteindelijk te beëindigen. Deze einddatum zal niet eerder dan één jaar na algemene beschikbaarheid worden vastgesteld. Terwijl de Home Edi­tion een maximum heeft van 128 GB, is de limiet voor alle andere edities 2 TB – met uitzondering van Pro for Workstation, waarbij maximaal 6 TB RAM is toegestaan.

Gebruikers

Hopelijk zijn deze nu opgelost en is het daarmee inderdaad geschikt als upgrade. Met de big/little architectuur van 12th gen Intels heeft MS aan de Windows 11 scheduler flink moeten sleutelen om Intel’s nieuwe hardware te laten werken zoals bedoeld. Die limiet is er vanwege de Spectre hardware-mitigations.

Hoe Kan Ik De Update Verkrijgen?

Heb je een computer waar Windows 10 als besturingssysteem op zit en begint deze rare kuren te vertonen? Of merk je dat de computer steeds langzamer begint te worden? In dit artikel vertellen we hoe je deze problemen op kunt lossen door Windows 10 te herstellen. U kunt alleen een eerdere versie van Windows herstellen indien u Windows 10 hebt geïnstalleerd als upgrade van Windows 7 of Windows 8.1.