Deze toepassingen worden gedeeld via de Universal Application Architecture en het Windows Store-ecosysteem en worden uitgevoerd op een bijgewerkt Windows Runtime-platform. Met de Universal Application Architecture kunnen toepassingen worden aangepast zodat ze in meerdere platforms kunnen worden gebruikt terwijl ze een gemeenschappelijke code delen. Windows 10 is een platformoverschrijdend besturingssysteem, dat binnenkort beschikbaar zal zijn voor tablets, mobiele apparaten, desktops, convertibles en laptops. Voor alle soorten apparaten komt Windows 10 in twee edities – Windows 10 Home Edition en Windows 10 Pro Edition uit. Windows 10 Home Edition is goedkoper en bevat minder functies dan Windows 10 Pro Edition omdat het bedoeld is voor klanten met een kleiner budget en voor kleine ondernemingen. De hoogwaardige Windows 10 Pro Edition is duurder, maar biedt ook alle functies.

Ga met Windows verkenner naar je USB-stick en dubbelklik op Setup.exe om de installatie van Windows 10 te starten. Als je bereid bent iets meer moeite te doen om Windows 10 te krijgen kun je onderstaande stappen volgen. Een online update maar ook een update met behulp van de gedownloade installatiemedia resulteerde in de cryptische boodschap ‘Er is iets gebeurd’. In de verpakking meegeleverde productcodes of het Certificaat van Echtheid dat op uw pc is bevestigd en met Windows is meegeleverd. Met ingang van de update voor november kan Windows 10 worden geactiveerd met bepaalde productcodes voor Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1.

De laatste optie is het herstellen van Windows. Je bestanden blijven ongemoeid, maar je moet alle programma’s opnieuw installeren. Sluit alle vensters en druk op Windows + L om naar het inlogscherm te gaan en klik op het ‘Afsluiten’-pictogram rechtsonder. Houd de Shift-toets ingedrukt en kies ‘Opnieuw starten’ en ‘Toch opnieuw starten’. Na een herstart verschijnt een blauw venster, klik hier op ‘Problemen oplossen / Deze pc opnieuw instellen / Mijn bestanden behouden’.

Windows Helpdesk

Ook handig als u een back-up wilt maken van uw foto’s en video’s. U selecteert nu de bestanden die u wilt branden op de cd zoals bij Windows XP is uitgelegd. Als u meer dan één item wilt selecteren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de gewenste bestanden klikt. Uiteraard kun je hiervoor de handleiding raadplegen maar als deze niet meer snel voorhanden is, kun je ook in het systeem zelf kijken. Hiervoor moet je het “apparaat beheer” menu raadplegen. Als je klikt op het pijltje dat staat achter de tekst “DVD/ CD roms stations.

Als ze van de 2 apparaten te uploaden zijn in de cloud kun je ze daaruit toch ook downloaden op de pc. Open de scanner en leg het te scannen document op de glasplaat. Kijk bij twijfel naar de markeringen langs de randen van de glasplaat om te zien waar je het document precies moet neerleggen.

  • Iedere poging daartoe is al bij de start gefaald.
  • Dit klinkt natuurlijk als een groot voordeel maar toch zijn veel mensen niet blij met deze vereiste.
  • Selecteer dit vervolgens in de zoekresultaten.
  • Geïnstalleerd op een Dell Latitude E6540 met een generatie 4 Core i7, ooit geleverd met Windows 7.

Dus programma’s zoals Adobe Photoshop, Tweetdeck of Java, Ccleaner, de virusscanner etc. Vergis u niet, en denk niet, dat updaten dat kan morgen wel, want ook als die updates niet werken kan het onherroepelijk mis gaan. U vergeet het, en het niet updaten van bijvoorbeeld de Java software op uw computer kan leiden tot de besmetting met ransom- of hijack-virussen.

Test Printers

Dit betekent dat een volledige scan de nodige tijd in beslag neemt en ook wel het één en het ander vraagt van de pc. Een volledige scan deze site kunt u dan ook het best uitvoeren als u de pc niet in gebruik hebt. Windows Defender, de antivirussoftware die onderdeel is van Windows 10, heeft niet altijd een even goede naam gehad. Want in het verleden herkende Windows Defender niet elk virus even goed. Tegenwoordig echter, kan Windows Defender zich meten met de allerbeste virusscanners.

Installeert Windows 11 opnieuw en verwijdert uw persoonlijke bestanden. Deze sub is toegevoegd voor de ontwikkelaars van apps e.d. En is voor de doorsnee gebruiker dus nauwelijks interessant. Om deze tool te kunnen activeren, moet eerst een extern station zoals een NAS als back-uplocatie worden toegevoegd.